Peste 310.000 de persoane, inclusiv 90.000 de civili, au fost ucişi în Siria de la începutul războiului, în martie 2011, a anunţat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG-ul cu sediul în Marea Britanie anunţă că 312.001 persoane au fost ucise - inclusiv 16.000 de copii - de la începutul conflictului, declanşat de reprimarea sângeroasă a unor manifestaţii paşnice în favoarea democraţiei.

Potrivit acestui bilanţ, 53.000 de rebeli şi aproape 110.000 de combatanţi proguvernamentali - 60.000 de militari sirieni, dar şi zeci de mii de membri ai unor miliţii loiale regimului, membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah sau alţi combatanţi străini - au fost omorâţi.

Aproape 55.000 de jihadişti au fost de asemenea ucişi în lupte, cea mai mare parte afiliaţi grupării jihadiste Statul Islamic sau Frontului Fateh al-Sham, fosta aripă siriană Al-Qaida.

Aproximativ 3.683 de persoane neidentificate au fost, de asemenea, omorâte, potrivit Observatorului, care dispune de o reţea bine informată în toată ţara.

Conflictul din Siria s-a transformat într-un război complex, care implică o mulţime de actori - sirieni şi străini.

Eforturi diplomatice în vederea opririi acestui carnagiu nu au condus la vreun rezultat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.