Bilanţul victimelor inundaţiilor din nordul Turciei a crescut la 27 de morţi, iar o operaţiune de căutare şi salvare este în continuare în curs, au anunţat vineri autorităţile însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O persoană este dată în continuare dispărută, iar o vastă operaţiune de căutare şi salvare este în curs, au anunţat autorităţile.

Un bilanţ anterior anunţa nouă morţi.

Presa turcă scre că preşedintele Recep Tayyip Erdogan urma să efectueze vineri o vizită într-una dintre regiunile cele mai afectate, pentru a constata amploarea pagubelor şi a oferi ajutor sinistraţilor.

Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

În urma acestor precipitaţii, nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, potrivit autorităţilor, iar unele străzi s-au transformat în adevărate torente care au antrenat maşini şi tot feleul de obiecte.

Numeroşi cercetători stabilesc o legătură între încălzirea globală cauzată de către activitatea umană şi apariţia tot mai frecventă a unor episoade meteorologice extreme de acest fel.

Turcia a fost, în ultimele luni, teatrul mai multor catastrofe naturale - episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, de la sfârşitul lui iulie la începutul lui august.

După această serie neagră, mai mulţi oficiali politici şi asociaţii au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Turcia nu a ratificat Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice din 2015.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.