Bilanţul victimelor surpării unui bloc locuit, luni, în Rusia, a crescut la 37 de morţi, potrivit agenţiilor ruse, iar salvatori continuau joi să caute în dărâmîturi, în condiţii de frig glacial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirea cu nouă etaje de la Magnitogorsk, un oraş industrial situat la aproximativ 1.700 de kilometri est de Moscova, s-a surpat parţial în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze naturale care a devastat 48 de apartamente.

Dintre cele 37 de corpuri recuperate de salvatori, 22 au putut săfie identificate până în prezent, a anunţat Ministerul rus însărcinat cu Situaţii de Urgenţă, citat de agenţiile ruse.

Comitetul federal de anchetă continua ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii. El a precizat că nu s-a găsit vreo urmă de explozivi la faţa locului.

Potrivit ministerului, citat joi de agenţia rusă de presă, de stat, Tass, patru persoane care locuiau în partea care s-a surpat a blocului sunt date în continuare dispărute, scrie The Associated Press.

O explozie a avut loc înainte de surparea blocului, cel mai probabil cauzată de o scurgere de gaze naturale.

Un băiat în vârstă de 11 ani a fost scos în viaţă din ruine marţi şi a fost trimis la Moscova, la îngrijiri. Copilul prezenta inclusiv degerături.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.