Bilanţul victimelor cutremurului de magnitudinea 7,4 care a avut loc marţi în sudul Mexicului, pe coasta la Pacific, a crescut la zece morţi, au anunţat autorităţile, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul cutremurului, a cărui magnitudine a fost stabilită de Serviciul Seismologic Naţional mexican la 7,5, a fost localizat în statul Oaxaca, în sudul ţării.

Zona din jurul plajei de la Huatulco, în statul mexican Oaxaca, a fost cea mai afectată, însă cutremurul a fost resimţit la câteva sute de kilometri de epicentru, până în capitala Ciudad de Mexico.

Una dintre victime este un muncitor de la rafinăria companiei mexicane Pemex la Salina Cruz.

Cutremurul a cauzat pagube materiale importante în statul Oaxaca, unde aproximativ 2.000 de case au fost avariate, potrivit autorităţilor locale.

Locuitori au început miercuri să evalueze amploarea pagubelor şi să dea la o parte dărâmăturile din zonele sinistrate.

Centre şcolare şi zone istorice - inclusiv patru situri arheologice - au au înregistrat pagube, a anunţat într-un comunicat Guvernul statului Oaxaca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.