Bilanţul cutremurului de Anul Nou în Japonia a crescut marţi la 202 morţi, iar bilanţul persoanelor despre care autorităţile nu au veşti a fost revizuit - în scădere - la 102, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din departamentul Ishikawa au triplat luni numărul persoanelor date dispărute - la 323 -, în urma unei actualizări a listelor rezidenţilor înregistraţi în zone sinistrate.

Însă, ulterior, ”multe familii ne-au anunţat că au ptutut să confirme că persoane (care apăreau pe aceste liste) erau tefere”, declară AFP un reprezentant al departamentului, Hayato Yashi.

Un cutremur puternic, de magnitidinea 7,5, urmat de sute de replici, a avut loc de Anul Nou în Peninsula Noto, în vârful de nord al departamentului Ishikawa.

Numeroase clădiri s-au surpat, au izbucnit incendii, iar infrastructuri au fost avariate în timpul sinistrului.

La peste o săptămână de la această catastrofă naturală, peste 3.300 de locuitori ai peninsulei sunt în continuare rupţi de lume şi aşteaptă ajutoare, încetinite de ploaie şi ninsoare, iar unele drumuri sunt în continuare blocate din cauza unor surpări.

Peste 28.000 de persoane locuiau în continuare, luni, în aproximativ 400 de centre de evacuare, iar unele dintre aceste refugii sunt înţesate şi nu au hrană şi căldură.

Aproape 60.000 de gospodării nu au în continuare acces la apă curentă, iar 15.700 nu aveau, marţi, electricitate.

Premierul japonez Fumio Kishida şi-a îndemnat marţi miniştrii ”să rezolve” problema comunităţilor izolate în continuare în Peninsula Noto şi ”să continue cu tenacitate operaţiunile de salvare”.

Guvernul depune eforturi să transfere persoane evacuate către centre situate în afara zonelor sinistrate, a căror aprovizionare cu bunuri de primă necesitate nu constituie o problemă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.