Bilanţul victimelor unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă în sud-vestul Chinei a crescut la 34 de morţi, iar zece persoane erau date în continuare dispărute, potrivit presei de stat chineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama a avut loc luni dimineaţa, în satul Liangshui, în Yunnan, una dintre cele mai sărace provincii din China.

”Treizeci şi patru de persoane au fost găsite, Niciuna nu prezenta semne de viaţă”, iar ”zece persoane rămân dispărute”, a anunţat postul public de televiziune CCTV, potrivit unui ultim bilanţ, stabilit miercuri, la ora locală 17.00 (11.00, ora României).

”În total, 222 de corturi, 1.350 de paltoane, 700 de pilote, 200 de paturi pliante, 200 de seturi de lenjerie şi 300 de cutii de ajutoare destinate familiilor au fost trimise de urgenţă”, potrivit postului.

Temperatura se situează sub zero grade Celsius la locul dramei.

Un bilanţ precedent, anunţat marţi seara de CCTV anunţa 31 de morţi.

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a îndemnat luni pe salvatori ”să facă tot ceea ce pot pentru a limita numărul victimelor”.

Peste 900 de persoane au fost mutate după această dramă, anunţa marţi CCTV.

Alunecări de teren au loc cu regularitate în sud-vestul muntos al Chinei, în urma precipitaţiilor.

În septembrie, furtini în regiunea Guangxi (sud) au cauzat o alunecare de teren într-o zonă muntoasă, soldată cu cel puţin şapte morţi, potrivit presei locale.

Aproximativ 20 de persoane au murit în august, în urma unei alunecări de teren antenată de o revărsare bruscă într-un sat, în apropiere de Xi'an, un oraş important situat în nordul Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.