Bilanţul seismului care a lovit centrul Mexicului a crescut la cel puţin 248 de morţi, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul precedent era de 149 de decese.

Preşedintele Enrique Pena Nieto a declarat că peste 20 de copii au murit, iar 30 sunt dispăruţi după ce o şcoală s-a prăbuşit.

Cutremurul a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă.

Epicentrul celui mai recent seism a fost în apropiere la Atencigo, în statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico şi la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.

Mexicul este o ţară cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţării, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi.

Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai dens populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind în zona metropolitană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.