Bilanţul seismului de vineri dimineaţă, din Mexic, a crescut la 32 de morţi, au anunţat autorităţile, citate de Reuters, precizând că numărul ar putea creşte în continuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, care a lovit partea de sud a ţării, dărâmând clădiri şi provocând un tsunami de mici dimensiuni, a fost mai putrnic decât unul din 1985, care a ras cartiere întregi ale Ciudad de Mexico şi s-a solat cu mii de morţi. Cu toate aceste, de această dată, avariile înregistrate în capitală sunt limitate.

O serie de clădiri au fost avariate puternic în sudul Mexicului. Potrivit primelor informaţii, cel mai grav afectat este oraşul Juchitan, din statul Oaxaca. Acolo, sediul Primăriei, un hotel, un bar şi alte clădiri au fost distruse.

Alejandro Murat, guvernatorul statului, a declarant că 23 de decese s-au înregistrat în Oaxaca, dintre care 17 la Juchitan.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a declarat căă cel puţin şapte oameni au murit în statul învecinat, Chiapas. Anterior, guvernatorul de Tabasco, Arturo Nunez, a precizat că doi copii şi-au pierdut viaţa în statul lui.

Echipele de salvare au lucrat pe tot parcursul nopţii, în timp ce mai multe cartiere din capitală, afectând peste un million de oameni.

Cutremurul a fost resimţit până în Guatemala.

VALURI

Seismul a provocat valuri de până la 70 de centimetre înălţime în Mexic, a anunţat Centrul pentru Avertizare de Tsunami în Pacific. Televiziunile mexicane au difuzat imagini cu marea retrăgându-se aproximativ 50 de metri, iar autorităţile au evacuate unele zone de coastă.

Preşedintele Enrique Pena Nieto a declarant că riscul de tsunami nu este major.

Peste 10 replici, cu magnitudine cuprinsă între 4,3 şi 5,7, s-au înregistrat în apropiere de coasta mexicană. Seismologii au avertizat că acestea ar putea continua. 

Rafinăria Salina Cruz, de pe coasta de sud, şi-a suspendat temporar operaţiunile, iar autorităţile din 11 state mexicane au închis şcolile. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.