Bilanţul seismului de marţi, din provincia Sichuan, aflată în sud-vestul Chinei, a crescut la cel puţin 19 morţi, dintre care şase turişti străini, în timp ce 175 de oameni au fost răniţi, relatează Reuters. Autorităţile au avertizat că bilanţul ar putea creşte în continuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii nu au dezvăluit deocamdată naţionalităţile turiştilor decedaţi.

Printre răniţi se află un francez şi o femeie din Canada. Maxence Vallon, în vârstă de 18 ani, a fost rănit la ambele picioare, în timp ce femeia, care a refuzat să îşi divulge numele, a suferit o rană uşoară la cap.

“Stăteam în aer liber, pentru a ne adăposti, când o piatră mare a căzut şi mi-a lovit fratele direct în picior”, a declarat Romain Vallon, care studiază la Beijing.

Cei doi fraţi stăteau la un hotel din Jiuzhaigou, împreună cu mama lor, când a avut loc seismul.

Între timp, autorităţile din Suchuan au anunţat că echipele de salvare evacuează treptat turiştii şi localnicii izolaţi de alunecările de teren provocate de seism.

Potrivit Guvernului local, până la 30.000 de turişti au fost evacuaţi din zona afectată de seism, ceea ce a dus la blocaje în trafic. Câteva zeci de turişti stau în aer liber, în apropiere de aeroportul Jiuzhaigou, aşteptând să plece cu avionul. Aeroportul este deschis şi operează zboruri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.