O revoltă la o închisoare din statul Portuguesa, din Venezuela, s-a soldat cu 47 de morţi şi 75 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de organizatori, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deocamdată, putem confirma 47 de morţi şi 75 de răniţi", a declarat Maria Beatriz Martinez, parlamentară din statul Portuguesa.

Observatorul Venezuelan al Închisorilor, care apără drepturile deţinuţilor, a anunţat aceleaşi cifre, calificând acest bilanţ drept un "masacru".

Toate persoanele decedate erau deţinuţi la penitenciarul Los Llanos.

Maria Beatriz Martinez a declarat, sâmbătă, că revolta a fost provocată de faptul că membrilor familiilor deţinuţilor li s-a interzis să aducă mâncare pentru deţinuţi în timpul vizitelor. Această restricţie face parte din măsurile de prevenire a propagării coronavirusului în închisori.

Astfel de restricţii au provocat însă revolte în închisori din mai multe ţări. În Argentina, deţinuţii au cerut luna trecută ca unii dintre ei să fie eliberaţi, de teama infectării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.