O a noua persoană descoperită într-un camion cu imigranţi din statul american Texas a încetat din viaţă, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor vamale şi de imigraţie, citat de BBC News. Două dintre victime sunt copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de ordine au descoperit în timpul nopţii de sâmbătă, opt cadavre în remorca unui camion oprit în parcarea unui hipermarket Walmart din localitatea texană San Antonio. De asemenea, alte 30 de persoane rănite au fost găsite alături de cadavrele din remorcă, iar autorităţile susţin că este vorba de un caz de trafic cu carne vie.

Şeful unităţii locale de pompieri a declarat că o parte dintre supravieţuitori aveau pulsul de 130 de bătăi pe minut şi erau fierbinţi.

“Suntem norocoşi că nu am găsit morţi toţi cei 38 oameni, încuiaţi în vehicul”, a subliniat el.

Oamenii legii au fost duşi la camion de un bărbat care a cerut apă în Walmart.

Cei din remorcă, ce au vârste cuprinse între şapte şi 30 de ani, nu aveau nici aer condiţionat, nici apă în remorcă, iar în zonă temperaturile au ajuns la 38 de grade Celsius.

Douăzeci dintre cei aflaţi în camion au fost duşi la spital cu elicopterul, iar alţi opt au fost preluaţi de ambulanţe.

San Antonio se află la câteva ore de condus de graniţa cu Mexicul.

Şoferul camionului a fost arestat şi va fi pus sub acuzare.

Anchetatorii încearcă să determine de unde provine camionul şi cât timp a stat în parcarea de la Walmart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.