Bilanţul erupţiei Vulcanului neozeelendez White Island a crescut la 19 morţi, în urma decesului uneia dintre persoanele spitalizate, a anunţat luni poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această persoană a murit duminică, la un spital din Auckland, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

În total 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţie, la 9 decembrie, în timp ce vizitau insula vulcanică, situată la nord de Noua Zeelandă. Douăzeci sunt în continuare spitalizate, majoritatea în stare critică.

Bilanţul de 19 morţi include două persoane ale căror corpuri, aparent luate de mare, nu au fost recuperate încă.

”Noi nu am renunţat” să le căutăm, a declaart comisarul de poliţie adjunct Mike Clement în urma unei întâlniri cu familiile victimelor. ”Însă suntem la cheremul mării”.

Autorităţile anchetează cu privire la motivele pentru care agenţiile de voiaj au fost autorizate să conducă turişti pe insulă - numită de asemenea Whakaari - în contextul în care nivelul ameninţării vulcanului a fost prezentat cu câteva zile mai înainte.

Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această achetă ar putea dura până la un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.