Bombardamentele ruseşti asupra unui punct de asistenţă din oraşul Orikhiv, în sudul Ucrainei, au provocat moartea a şapte persoane, au anunţat luni serviciile de urgenţă, potrivit France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul regional Iuriy Malashko a calificat acest lucru drept o "crimă de război". "Au lovit un punct de livrare a ajutoarelor umanitare într-o zonă rezidenţială", a declarat el pe reţelele de socializare. "Patru persoane au murit pe loc: femei în vârstă de 43, 45 şi 47 de ani şi un bărbat de 47 de ani". Bilanţul victimelor a crescut de atunci, au declarat serviciile de urgenţă. "Salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrele a trei persoane fără semne de viaţă.

Numărul morţilor a crescut la şapte", au scris serviciile de urgenţă din Ucraina pe Telegram. Orikhiv, cu o populaţie de aproximativ 14.000 de persoane înainte de război, se află în regiunea Zaporizhzhia, aflată pe linia de front din sud-estul ţării, pe care liderul rus Vladimir Putin a afirmat că a anexat-o anul trecut, deşi nu deţinea controlul militar deplin asupra ei.

Procurorul general al Ucrainei a precizat într-un comunicat că lovitura a avut loc cu o zi mai devreme, la ora locală 13:20 (10:20 GMT), şi că 13 persoane au fost rănite, pe lângă cele ucise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.