Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în Italia a crescut cu 5 în ultimele 24 de ore, la 34, iar numărul total al cazurilor este de circa 1.694, potrivit Agenţiei de Protecţie Civilă. În Marea Britanie, premierul Boris Johnson se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri, iar luni va prezida o şedinţă a unui comitet de urgenţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Agenţiei de Protecţie Civilă din Italia a spus că 83 dintre persoanele infectate s-au vindecat. Contagiunea a apărut în urmă cu 10 zile şi este concentrată în mai multe zone din nordul Italiei. Cazuri izolate au apărut însă şi în multe alte regiuni.

Marea Britanie a anunţat duminică 12 noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total al persoanelor afectate ajungând la 35.

Premierul Johnson va prezida luni o şedinţă a unui comitet de urgenţă, semnalând o intensificare a măsurilor de combatere a virusului care a apărut în China, unde autorităţile estimează că numărul victimelor  se apropie de 3.000 la nivel mondial.

”Am aflat că circa 35 de persoane din ţară au sau au avut boala şi în mod clar ar putea fi mai multe. Este probabil ca infecţia să se mai extindă”, a afirmat Johnson în timpul unei vizite la un spital din Londra.

”Am mare încredere că această ţară are capacitatea să facă faţă”, a mai spus premierul britanic.

Guvernul a anunţat unele detalii ale planului său de bătaie pentru a face faţă virusului, iar restul măsurilor vor fi stabilite pe parcursul săptămânii. Johnson a mai spus că ar putea fi anulate evenimente publice şi închise şcoli.

Dacă virusul se va extinde, guvernul ar putea rechema pensionari care au lucrat în sectorul sănătăţii şi dacă încurajarea oamenilor să lucreze de acasă ar putea întârzia momentul în care epidemia va atinge punctul maxim până în vară, când poate fi combătut mai uşor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.