Bilanţul victimelor cutremurului puternic care a lovit Japonia în ziua de Anul Nou a crescut, miercuri, la 62 de morţi, în timp ce autorităţile s-au grăbit să aducă ajutor supravieţuitorilor care se confruntă cu temperaturi scăzute şi cu ploi puternice prognozate pentru mai târziu în cursul zilei.transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul cu o magnitudine preliminară de 7,6 a lovit peninsula Noto luni după-amiază, nivelând case şi izolând zonele îndepărtate de ajutorul atât de necesar.

Miercuri sunt prognozate ploi puternice în zonele afectate de cutremur, ceea ce ridică temeri legate de alunecări de teren, au declarat autorităţile.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Drumurile rupte, infrastructura deteriorată şi locaţia îndepărtată a celor mai afectate zone au îngreunat eforturile de salvare, iar amploarea totală a pagubelor şi a victimelor rămâne neclară la două zile după cutremur.

Autorităţile au confirmat 62 de morţi până în prezent, faţă de 55 marţi seara târziu.

Premierul japonez Fumio Kishida a dat instrucţiuni guvernului său pentru a se asigura că supravieţuitorii au acces la facilităţi de bază, inclusiv la electricitate şi apă.

"Vă rugăm să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a salva cât mai multe persoane, ţinând cont în acelaşi timp de faptul că aceasta este, de asemenea, o bătălie împotriva timpului", a declarat Kishida în timpul unei reuniuni de răspuns la dezastre.

El a precizat că supravieţuitorii s-ar putea să nu se poată întoarce acasă pentru o perioadă de timp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.