Epidemia covid-19 a ucis 96 de oameni în ultimele 24 de ore în Rusia, unde s-au înregistrat 10.028 de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat miercuri celula rusă de criză, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul oficial al epidemiei a crescut astfel la 2.212 de morţi şi 242.271 de contaminări de la începutul epidemiei în Rusia, a precizat celula.

VENTILATOARELE AVENTA-M, RETRASE DIN UZ DUPĂ DOUĂ INCENDII SOLDATE CU 14 MORŢI

Pe de altă parte, autorităţile ruse au oprit miercuri exploatarea modelului de aparat medical de respiraţie artificială în urma a două incendii soldate cu morţi 14 morţi în ultimelecinci zile în spitale în care sunt trataţi bolnavi de covid-19, din care au fost trimise exmplare în Statele Unite.

Jandarmul sanitar rus Roszdravnadzor a anunţat într-un comunicat oprirea folosirii acestor aparate - de tip Aventa-M -, produse de la 1 aprilie de societatea Ural, o filială a conglomeratului rus de stat Rostec.

Acest model este acuzat de provocarea atât a unui incendiu, marţi, într-un spital în care sunt îngrijiţi bolnavi de covid-19 la Sankt Petersburg, soldat cu cinci morţi, cât şi a unui incendiu într-o instituţie din Moscova, sâmbătă, soldat cu un mort.

Potrivit autorităţilor, aceste incendii au fost cauzate de un ”scurtcircuit” la aparate de respiraţie artificială de tip Aventa-M.

Peste 7.000 de aparate de acest tip urmau să fie livrate unor instituţii spitaliceşti ruse până la sfârşitul anului.

Zeci de ventilatoare Aventa-M au fost trimise în aprilie în Statele Unite, în cadrul unui ajutor în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Presa americană şi rusă scriu că aceste aparate nu au fost folosite şi că urmează să fie trimise înapoiîn Rusia.

Aparatele medicale de respiraţie artificială sunt cruciale în salvarea unor vieţi, ele asigurând o ventilare artificială a plămânilor pacienţilor cu pneuomonie cauzată de noul coronavirus.

Rusia este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia covid-19, după Statele Unite, cu 242.271  de cazuri.

Nivelul mortalităţii însă rămâne relativ scăzut în Rusia, care înregistrează oficial 2.212 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.