Aproape 10.000 de oameni au fost ucişi în estul Ucrainei de la începutul conflictului între forţe ucrainene şi separatişti proruşi în estul Ucrainei, la jumătatea lui aprilie 2014, a anunţat Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) într-un raport, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul total al morţilor de la jumătatea lui aprilie 2014 şi până pe 12 martie 2017 este de cel puţin 9.940, iar (alte) cel puţin 23.455 de persoane au fost rănite”, se arată în raportul prezentant luni, în care Biroul preciează că este vorba despre estimări.

Bilanţul include victime în rândul forţelor armate ucrainene, civili şi membri ai unor grupări armate, adaugă Biroul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Peste 2.000 de civili au fost ucişi în ostilităţi”, se arată în raport.

Numărul civililor răniţi în conflictul armate este estimat între şapte şi nouă mii.

Noul raport se concentrează asupra perioadei 16 noiembrie-15 februarie, în care ”Misiunea ONU pentru Monitorizarea Drepturilor Omului a înregistrat 130 de victime în conflict - 23 de morţi şi 107 răniţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.