Un bărbat rănit în atentatul din metroul de la Sankt Petersburg de pe 3 aprilie a decedat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza rănilor, iar bilanţul atacului a crescut astfel la 14 morţi, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre răniţi a decedat la spitalul militar, în noaptea de marţi spre miercuri”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter viceguvernatorul celui de-al doilea cel mai important oraş rus Anna Mitianina.

Patru dintre cele 53 de persoane spitalizate după atentat se află în continuare în stare gravă, a adăugat ea.

Presupusul autor al atentatului, Akbarjon Djalilov, un tânăr în vârstă de 22 de ani originar din Kîrgîzstan, a fost de asemenea ucis în atentat.

Motivaţiile sale sunt necunoscute, însă Comitetul rus de anchetă a anunţat că examinează eventuale legături ale acestuia cu organizaţia Statul Islamic.

Justiţia rusă a inculpat săptămâna trecută opt presupuşi complici pentru ”terorism” şi ”complicitate la terorism”.

Rusia, care efectuează o operaţiune în Siria în sprijinul Damascului, nu a mai fost atât de grav afectată de la explozia în zbor, pe 31 octombrie 2015, deasupra Peninsulei Sinai, a unui avion care efectua o cursă din Egipt la Sankt Petersburg, soldată cu moartea a 224 de persoane.

După acest atentat, revendicat de Statul Islamic, atacuri au avut loc în republicile instabile din Caucazul rus, iar serviciile ruse de securitate au anunţat în mai multe rânduri că au destructurat celule jihadiste care se pregăteau să comită atacuri la Moscova şi Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.