Bilanţul atacurilor sinucigaşe revendicate de Statul Islamic în sudul Irakului a cresct la 60 de morţi, a declarat o sursă medicală şi mai multe surse din poliţie, sugerând o schimbare în tactica ISIS după ce a pierdut controlul asupra Mosulului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul anterior era de 50 de morţi.

Oficiali din serviciile de securitate irakiene şi kurde afirmă că militanţi sunniţi probabil că vor purta un război de gherilă în Irak, după ce autoproclamatul califat de la Mosul s-a prăbuşit.

ISIS este asediat şi la Rakka, în Siria – baza sa operaţională pentru atacuri în Orientul Mijlociu şi Occident.

Oficiali din serviciile de securitate afirmă că atacurile de joi sunt o tentatică de a transmite un mesaj adepţilor ISIS că gruparea este încă puternică şi poate opera în alte părţi ale Irakului, după pierderile teritoriale suferite.

Atacatorii, îmbrăcaţi în uniforme de poliţie şi la volanul unor vehicule militare furate, au vizat un punct de control al poliţiei şi două restaurante, pe o autostradă din apropiere de oraşul Nassiriya, folosind maşini-capcană şi veste cu explozibili, au precizat sursele.

Şeful Directoratului pentru Sănătate din Nassiriya, Jassim al-Khalidi, a declarat că la spitalul din oraş au fost aduse 50 de cadavre, dar că bilanţul ar putea creşte, pentru că o parte dintre răniţi sunt în stare critică.

Surse medicale au declarat că cel puţin 10 pelerini iranieni, care vizitau locuri sacre şiite, se numără printre morţi.

Cel mai sângeros atac a fost cel de la un restaurant de la vest de Nassiriya. “Un atacator şi-a detonat vesta cu explozibili într-un restaurant aglomerat, în timp ce un grup de persoane înarmate au aruncat grenade şi au tras în clienţi”, a declarat colonelul de poliţie Ali Abdul Hussain.

Surse din forţele de ordine au declarat că mai mulţi ofiţeri au fost ucişi şi în atacul vizând punctul de control, dar bilanţul acelui atac nu este clar încă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.