Echipele de salvare au recuperat aproape 400 de cadavre în urma unei alunecări de teren la periferia capitalei Sierra Leone, Freetown, iar morgile întâmpină dificultăţi în a găsi spaţiu pentru morţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seful medicilor legişti din ţară se aşteaptă ca bilanţul victimelor să depăşească 500, în condiţiile în care sute de oameni sunt daţi dispăruţi în continuare.

Zeci de case au fost îngropate când versantul unui munte s-a prăbuşit luni dimineaţă peste localitatea Regent – unul dintre cele mai grave dezastre naturale înregistrate în ultimii ani în Africa.

Preşedintele Ernest Bai Koroma le-a cerut locuitorilor din Regent şi din alte zone inundate din jurul Freetown să evacueze imediat, pentru ca personalul militar şi echipele de salvare să poată continua căutarea eventualelor supravieţuitori prinşi încă sub dărâmături.

Primele funeralii sunt aşteptate joi, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului, Cornelius Deveaux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.