Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost “rănite grav” în accidentul de tren care a avut loc marţi la Luxemburg, a anunţat Poliţia într-un comunicat citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, autorităţile au vorbit de şase persoane rănite uşor în accidentul produs între localitatea franceză Zoufftgen şi gara Bettembourg din sudul Luxemburgului.

Bilanţul ar putea creşte în continuare, în condiţiile în care se pare că mai sunt persoane blocate în trenul de pasageri, în urma coliziunii cu un marfar.

De asemenea, forţele de ordine au rectificat traseul celor două trenuri. Astfel, marfarul venea din Franţa, în timp ce trenul de pasageri se îndrepta spre Franţa.

Cauzele accidentului nu sunt clare, dar autorităţile au demarat o anchetă.

Incidentul a avut loc la ora locală 8.45 (9.45 ora României). Traficul feroviar dintre comuna franceză Thionville şi Luxemburg este oprit complet deocamdată, a anunţat Compania Naţională Feroviară din stat.

Ministrul Infrastructurii, Francois Bausch, şi ministrul de Interne, Dan Kersch, au ajuns la locul accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.