Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden consideră că este mai bine ca a doua dintre cele trei dezbateri relevizate în vederea alegerilor de la 3 noiembrie, prevăzută săptămâna viitoare la Miami, în Florida, să nu aibă loc, dacă Donald Trump este atunci purtător al noului coronavirus SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte american a declarat marţi că debaterea de la 15 octombrie cu preşedintele în exerciţiu trebuie să aibă loc doar dacă sunt respectate reguli sanitare stricte.

El a catalogat drept o ”problemă foarte gravă” valul de infectări care i-au atins pe Donald Trump, pe soţia sa Melania Trump şi membri ai Casei Albe.

”Dacă el are în continuare covid, ar fi mai bine să nu dezbatem”, le-a spus Joe Biden unor jurnalişti după o deplasare în campanie în Pennsylvania.

”Eu nu îi cunosc starea. Abia aştept să pot dezbate cu el, dar sper doar că toate protocoalele sunt urmate”, a adăugat fostul vicepreşedinte democrat, în vârstă de 77 de ani.

”FORŢE ALE ÎNTUNERICULUI” ŞI ”DISENSIUNII” SFÂŞIE AMERICA

Joe Biden a denunţat ”forţe ale disensiunii” care încearcă, în opinia sa, să-i despară pe americani, fără să-şi numească rivalul, Donald Trump, cu mai puţin de patru săptămâni înainte de alegeri, relatează AFP.

”Nu există loc pentru ură în America”, a tunat fostul vicepreşedinte american, într-un discurs de campanie la Gettysburg, în acest stat-cheie.

”Forţele întunericului, forţele disensiunii, forţele de ieri ne despart, ne împiedică să ne ridicăm şi să avansăm”, a denunţat el.

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Biden, un purtător de cuvânt al campaniei electorale a lui Trump a răspuns Reuters că ”preşedintele Trump va fi sănătos şi prezent”.

”Biden nu va putea să evite asta, iar protectorii săi din presă nu-l pot acopri”, a apreciat Tim Murtaugh.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, s-a întors luni la Casa Albă după trei zile de spitalizare şi de mesaje contradictorii ale medicilor şi consilierilor săi despre starea sănătăţii sale.

Medicul preşedintelui a anunţat marţi că acesta nu ar mai prezenta simptome covid-19 şi să este ”în mare formă”.

O carantină de 14 zile este impusă, în general persoanelor testate pozitiv cu covid-19. Donald Trump a anunţat vineri că s-a îmbolnăvit.

”Mă simt grozav”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe, anunţând că abia aşteaptă să dezbată din nou, la 1 5 octombrie, cu rivalul său democrat Joe Biden.

Virusul a continuat să se răspândească în Casa Albă, unde unul dintre consilierii de rang înalt ai lui Trump, Stephen Miller, a fost testat luni pozitiv cu covid-19.

Joe Biden a efectuat un nou test de depistare marţi, care a ieşit negativ, la o săptămână după ce s-a aflat pe aceeaşi scenă cu Donald Trump, la Cleveland, în Ohio, la prima lor dezbatere în vederea alegerilor prezidenţiale.

Vicepreşedintele Mike Pence şi senatoarea Kamala Harris se înfruntă miercuri la Salt Lake City, în Utah, în unica debatere a partenerilor de cursă ai candidaţilor la preşedinţie. Măsuri sanitare suplimentare au fost impuse înainte de unda verde a autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.