Cea mai mare confederaţie sindicală din Statele Unite, AFL-CIO, a anunţat că-l susţine pe democratul Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această susţinere sindicală l-ar putea ajuta pe Joe Biden să atragă de partea sa muncitori care au votat în 2016 cu Donald Trump şi i-au permis miliardarului newyorkez să obţină victorii în state-cheie ca Michigan, Wisconsin sau Pennsylvania.

AFL-CIO - din care fac parte 55 de sindicate şi care reprezintă 12,5 milioane de membri - este un aliat fiabil al Partidului Democrat şi a susţinut candiatura lui Hillary Clinton în 2016.

"Joe Biden a fost toată viaţa sa un apărător al muncitorilor şi a luptat în toată cariera sa în favoarea unor salarii decente, accesului la îngrijiri medicale, securitatea pensiei şi drepturi civice”, a subliniat marţi într-un comunicat preşedintele confederaţiei, Richard Trumka.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.