Preşedintele american Joe Biden a decis să suspende pe o perioadă de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc în Statele Unite, a anunţat Casa Albă, un gest prin care încearcă să potolească furia unei părţi a electoratului progresist şi americanilor de origine arabă care îi reproşează că susţine Israelul în Războiul din Fâşia Gaza, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la începutul Războiului din Fâşia Gaza, atunci când Joe Biden ia cuvântul în public, manifestanţi propalestinieni amestecaţi în mulţime protestează.

Ei critică susţinerea Israelului de către Joe Biden şi îi cer preşedintelui american să se pronunţe în favoarea unui armististiţiu durabil între Israel şi Hamas, care să apere populaţia civilă.

Aceste critici au devenit atât de virulente, încât Casa Albă se teme de repercusiuni electorale.

Numeroşi alegători progresiţti sau de origine arabă ar putea să nu voteze cu preşedintele democrat, din cauza poziţiei acestuia în Războiul din Fâşia Gaza.

Astfel, Casa Albă a decis să facă acest gest şi să suspende timp de 18 luni expulzarea palestinienilor care trăiesc pe teritoriul american.

Aproximativ 6.000 de persoane sunt vizate de această măsură - cerută de două luni de către o parte a aleşilor democraţi.

Un reprezentant al comunităţii arabo-americane a salutat decizia Casei Albe.

Este neclar dacă această măsură va calma criticile, în contextul în care acest gest nu reflectă politica israeliană a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.