Preşedintele american Joe Biden a anunţat că speră să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin cu ocazia turneului său în Europa, în iunie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper şi cred acest lucru”, a declarat Joe Biden, întrebat despre un eventual tête-à-tête.

”Noi acţionăm în acest sens”, a spus el, fără să facă alte precizări.

Şeful statului american urmează să efectueze la jumătatea lui iunie prima sa vizită în străinătate, în Regatul Unit, iar apoi în Belgia, la summituri G7, NATO şi cu lideri Uniunii Europene (UE).

El i-a propus, la jumătatea lui aprilie, o întâlnire lui Vladimir Putin, pe fondul unor tensiuni puternice între cele două puteri rivale.

Moscova şi-a manifstat interesul faţă de această propunere, însă ea a fost afectată de impunerea unor sancţiuni şi contrasancţiuni.

Kremlinul a anunţat la sfârşitul lui aprilie că studiază ”date concrete” în vederea întâlnirii lui Putin cu Biden.

Relaţiile Moscovei cu Wasgingtonul se află la cel mai scăzut nivel, iar punctele de fricţiune s-au multiplicat - dezacorduri cu privire la Ucraina, acuzaţii de spionaj, de amestec în alegeri şi de atacuri cibernetice, dar şi tensiuni cu privire la soarta opozantului politic rus încarcerat Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.