Preşedintele american Joe Biden urmează să sosească duminică în Mexic - cu o zi mai înainte decât prevedea -, într-o vizită oficială şi pentru a participa la un summit nord-american, anunţă ministrul mexican de Externe Marcelo Ebrard, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Statelor Unite Joe Biden va sosi duminică, 8 ianuarie, după-amiaza, pe Aeroportul Internaţional Felipe Angeles”, precizează într-un mesaj postat pe Twitter Marcelo Ebrard.

Joe Biden urmează să efectueze această vizită în Mexic după o vizită, duminică, în oraşul de frontieră El Paso, în Texas.

El se va întâlni luni cu omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador şi va participa, marţi, la un summit cu AMLO şi cu premierul canadian Justin Trudeau.

Şeful statului american a anunţat într-un discurs, joi, la Casa Albă, că o ”consolidare a frontierei” împotriva crizei migraţiei se va afla în centrul discuţiilor cu omologul său mexican.

Peste 230.000 de arestări au fost operate în noiembrie, la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, un nivel record.

Vizita lui Joe Biden în Mexic intervine în contextul în care autorităţile mexicane l-au arestat joi pe Ovidio ”El Raton” Guzman, unul dintre fiii celebrului baron al drogurilor încarcerat în Statele Unite Joaquin ”El Chapo” Guzman, cerută de către Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.