Preşedintele american Joe Biden urmează să-l primească pe secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Casa Albă - luni -, ”pentru a discuta despre viitorul summit NATO”, anunţă miercuri Casa Albă, confirmând un anunţ al Alianţei Nord-Atlantice în acest sens, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden şi Stoltenberg ”vor examina pregătirea summitului, inclusiv în vederea unei consolidări suplimentare a disuasiunii şi apărării, în baza Angajamentului investiţiilor în apărare de la summitul NATO din Ţara galilor din 2014 şi o adâncire a parteneriatului NATO”, anunţă o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Ei urmează să dicute, de asemenea, despre sprijinirea Ucrainei ”împotriva războiului brutal de agresiune al Rusiei”.

Jens Stoltenberg urmează să efectueze această vizită la Casa Albă la o săptămână după ce Joe Biden l-a primit pe premierul danez Mette Frederiksen - considerată o candidată importantă la succesiunea norvegianului.

Şeful statului american urmează să ia parte la summitul NATO prevăzut în iulie în Lituania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.