Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden afirmă că se aşteaptă la ”minciuni” şi ”atacuri personale” din patyea lui Donald Trump în prima dezbatere televizată din campania electorală prezidenţială, prevăzută marţi, şi îl compară pe preşedintele republican cu şeful propagandei naziste Joseph Goebbels, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va fi dificil”, a recunoscut fostul vicepreşedinte american într-un interviu difuzat sâmbătă de postul MSNBC.

”Mă aştept la atacuri directe, în principal la atacuri personale. Este tot ce ştie el să facă”, declară Biden referindu-se la Trump.

”El nu ştie cum să discute fapte. Nu e atât de deştept”, afirmă el.

”El nu ştie mare lucru în politica externă sau în politica internă. Nu cunoaşte cu adevărat detaliile”.

Astfel, conchide Biden, ”vor fi în esenţă atacuri personale şi minciuni”.

Un veteran al politicii americane, în vârstă de 77 de ani, Joe Biden îl înfruntă marţi - pentru prima oară în mod direct - pe locatarul Casei Albe, care candidează la al doilea mandat, pe care s-a angajat să-l detroneze, în urma unei campanii al cărei principal mesaj este apelul la debarasarea Americii de Donald Trump.

Ei urmează să se reîntâlnească în alte două dezbateri, înaintrea alegerilor de la 3 noiembrie.

Unii dintre susţinătorii săi se tem, însă, că Joe Biden, care tinde să facă gafe şi este înclinat către derapaje, va clinti în aceste dueluri televizate, sub loviturile retorice ale miliardarului newyorkez, care un stil cu mult mai agresiv.

Donald Trump atacă neîncetat lipsa de dinamism a rivalului său, pe care-l numeşte ”Joe adormitul” şi sugerează că democratul suferă de o formă de senilitate.

El subliniază că Joe Biden, un produs al aripii moderate a Partidului Democrat, este o ”marionetă” a stângii radicale.

”El este un pic cam ca Goebbels”, i-a răspuns sâmbătă fostul vicepreşedinte american.

În opinia sa, şeful statului american aplică reţeta fostului şef al propagandei dictaturii naziste a lui Adolf Hitler.

”Spui o minciună şi încă una şi încă una, o repeţi, o repeţi şi iar o repeţi, pentru ca să devină un fapt stabilit”, acuză Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.