Preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu solemn poliţistului Brian Sicknick, ucis în violenţele de la Capitoliu, ale cărui rămăşiţe au fost depuse la Capitoliu, o onoare excepţională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brian Sicknick a murit la vârsta de 42 de ani, la o zi după luarea cu asalt a Capitoliului, în cursul căreia s-a opus manifestanţilor în calitate de poliţist la sediul Congresului american.

Rămăşiţele poliţistului au fost depuse de marţi seara (ora locală) în Rotonda Capotoliului şi până miercuri la prânz (ora locală), iar Joe Biden a venit să se reculeagă.

Preşedintele democrat, însoţit de Prima Doamnă, a înclinat capul şi şi-a pus mâna pe piept, în faţa altarului pe care a fost depusă cenuşa poliţistului.

Steagurile Capitoliului au fost coborâte în bernă.

Aleşii din Congres urmau să se prezinte miercuri în Rotondă, pentru a-i aduce la rândul lor un omagiu lui Brian Sicknick, care făcea parte din Poliţia Capitoliului din 2008, după ce a făcut parte din Garda Naţională din New Jersey.

Agentul Brian Sicknick a murit din cauza rănilor pe care le-a suferit în confruntări cu susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump în timpul asaltului violent al acestora la capitoliu la 6 ianuarie.

El ar fi fost lovit în cap cu un singător de incendiu în timp ce se opunea manifestanţilor care invadau culoarele Congresului, cu scopul de a anula procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Un membru al forţei de protecţie a Congresului, el s-a întors la birou, unde a leşinat, şi a fost condus la spital, potrivit Poliţiei Capitoliului.

Poliţistul a murit a doua zi, iar bilanţul acestui atac la Capitoliu a crescut la cinci morţi.

Numai altor patru persoane în afara lui Brian Sicknick li s-a adus un omagiu în Rotonda Capitoliului - reverendului Billy Graham, simbolului drepturilor civice Rosa Parks şi altor doi poliţişti de la Capitoliu, Jacob Chestnut şi John Gibson, ucişi într-un atac armat în Congres în 1998.

La patru zile după atacul de la Congres, sute de poliţişti care nu se aflau în serviciu atuncis-au aliniat pe Constitution Avenue, la Washington, pentru a saluta trecerea dricului cu rămăşiţele lui Sicknick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.