Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut marţi alegerea rapidă a viitorului lider al Camerei Reprezentanţilor, în urma destituirii tenorului republican Kevin McCarthy, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deoarece provocările presante ale ţării noastre nu pot aştepta, (preşedintele) îşi doreşte să fie ales rapid un nou lider", a declarat într-un comunicat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Este o premieră în istoria Congresului american: liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost destituit marţi din funcţie, victimă a unor certuri în interiorul partidului său.

După o dezbatere tensionată între conservatori, 216 aleşi au votat pentru înlăturarea sa, dintre care opt republicani, faţă de 210.

Imediat după acest rezultat fără precedent, Kevin McCarthy a fost înconjurat de membri ai partidului său, care l-au îmbrăţişat şi i-au strâns mâna.

Votul deschide o perioadă de mari turbulenţe în Camera inferioară, unde trebuie ales un înlocuitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.