Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a denunţat o presupusă hărţuire a unuia dintre autocarele sale de campanie de către susţinători ai lui Donald Trump - un incident anchetat de poliţia federală FBI, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video postată pe Twitter surprinde mai multe camionete care poartă steaguri pro-Trump ce încercuiesc şi încetinesc un autocar Biden/Harris.

Oficiali democraţi au dat asigurări că în autocar se afla candidata la un fotoliu în Congres Wendy Davis, care a fost nevoită să-şi întrerupă drumul şi să anuleze două evenimente şi o conferinţă de presă, ca ”măsuri de securitate”.

Donald Trump a repostat înregistrarea sâmbătă seara şi a comentat ”Iubesc Texasul”.

”Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. În tot cazul n-am mai văzut un preşedinte care crede că acesta este un lucru bun”, le-a spus Biden susţinătorilor săi, duminică, în Philadelphia.

Fostul vicepreşedinte a evocat o înregistrare în care Donald Trump Jr, unul dintre fiii preşedintelui, îi îndeamnă pe susţinătorii tatălui său ”să continue” să ”salute” candidaţii cuplului democrat la fel ca în Texas.

”Dragi prieteni, nu suntem aşa. Suntem mai buni de atât”, a declarat Joe Biden.

Biroul FBI din San Antonio a confirmat duminică faptul că anchetează cu privire la incidentul vizând autocarul, fără să facă alte precizări.

Nicio rănire nu s-a semnalat în urma incidentului, însă nu se ştia dacă cei implicaţi purtau arme de foc.

PODURI BLOCATE LA NEW YORK

La un miting în Michigan, preşedintele republican în exerciţiu a apreciat că protestatarii din Texas au încercat ”să protejeze” autocarul democrat.

”Vedeţi cum trupele noastre, ştiţi, au încercat să protejeze acest autocar”, a declarat Donald Trump.

”Aceşti patrioţi nu au făcut nimic rău”, a insistat el pe Twitter.

”În schimb, FBI şi justiţia ar trebui să ancheteze cu privire la teroriştii, anarhiştii şi antifa care se plimbă peste tot şi ne ard oraşele conduse de către democraţi, rănindu-ne poporul!”, a adăugat el.

Mesaje pe Twitter au raportat ambuteiaje cauzate de şoferi pro-Trump pe o autostradă în New Jersey şi pe două poduri la New York.

În aceste înregistrări video, podurile sunt pline de maşini acoperite cu steaguri pro-Trump.

Într-o atmosferă de teamă de violenţe, odată cu apropierea alegerilor, marţi, oficiali democraţi din comitatul Floyd, în Georgia, au anunţat duminică anularea unui eveniment de campanie, după ce au aflat că o ”importantă prezenţă a unei miliţii este aşteptată” din cauza unei adunări prevăzută de Trump seara în oraşul Roma, în acest stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.