Preşedintele american Joe Biden denunţă drept ”scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este pur şi simplu scandalos. Nu aveau niciun motiv să facă asta”, a declarat Joe Biden după ce a votat antricipat în alegerile de la jumătate de mandat, în fieful său din Wilmington, în Delaware (est).

Rusia a anunţat sâmbătă că-şi suspendă participarea la acest acord, în urma unui atac cu dronă care a vizat sâmbătă dimineaţa Flota rusă la Marea Neagră, cu cartierul general în Golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

Rusia foloseşte ”alimentaţia ca armă”, a denunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţioanle (NSC) de la Casa Albă, denunând această decizie a Moscovei.

”Rusia încearcă încă o dată să folosească războiul pe care l-a iniţiat ca pretext pentru a se servi de alimentaţie ca de o armă, ceea ce afectează în mod direct ţări aflate la nevoie şi preţuri ale unor mărfuri alimentare în întreaga lume şi exacerbează crize umanitare deja grave şi insecuritatea alimentară”, a denunţat, într-un comunicat, Adrienne Watson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.