Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri că este îngrijorat că luptele interne ale republicanilor din Congres ar putea afecta ajutorul acordat Ucrainei şi a promis că va ţine în curând un discurs în care va prezenta motivele pentru care SUA trebuie să continue să sprijine Ucraina în războiul său cu Rusia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că Statele Unite nu vor putea să livreze ajutorul pe care l-au promis Ucrainei din cauza haosului de la Capitoliu, Biden a spus: "Mă îngrijorează... Dar ştiu că există o majoritate de membri ai Camerei şi Senatului, din ambele partide, care au declarat că susţin finanţarea Ucrainei".

Biden a anunţat că va ţine un discurs important pe această temă, în care să sublinieze de ce este extrem de important ca Statele Unite şi aliaţii să îşi menţină angajamentul faţă de Ucraina, care a fost invadată de forţele ruseşti în februarie 2022 şi care se bazează în mare măsură pe armele furnizate de Occident pentru a se apăra.

Preşedintele a indicat, de asemenea, că există şi o altă cale pe care SUA ar putea să o folosească pentru a finanţa Ucraina, în afară de tranşele de ajutor care primesc aprobarea Congresului. "Există un alt mijloc prin care am putea găsi finanţare pentru asta", a spus Biden, dar a refuzat să dea mai multe detalii, iar Casa Albă a refuzat, de asemenea, să meargă dincolo de comentariul lui Biden.

Aliaţii occidentali ai Ucrainei spun că au rămas fără muniţie. Casa Albă: Ajutorul american va dura \
CITEȘTE ȘI Aliaţii occidentali ai Ucrainei spun că au rămas fără muniţie. Casa Albă: Ajutorul american va dura "câteva luni" fără o nouă finanţare din partea Congresului

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.