Un acord privind eliberarea ostaticilor ţinuţi în Fâşia Gaza de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas este ”foarte aproape”, declară marţi preşedintele american Joe Biden la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem de-acum foarte aproape, foarte aproape” de un acord şi ”i-am putea aduce pe aceşti ostatici acasă la ei foarte curând”, a declarat şeful statului american.

El a subliniat însă că ”nimic nu se face atât timp cât nu se face”.

Declaraţia lui Joe Biden confirmă declaraţia unui ofical american care anunţa anterior că s-a încheiat un acord în vederea eliberării ostaticilor, dar care nu este încă definitiv.

Acest acord prevede eliberarea de către gruparea islamistă a 50 de ostatici - majoritatea femei şi copii - în schimbul eliberării a 150 de deţinuţi palestinieni şi unei ”pauze” de patru-cinci zile, declara această sursă.

Există un acord de principiu, însă acesta va fi definitiv numai atunci când se va conveni totul, sublinia oficialul american.

”Credem că suntem foate, foarte aproape de un acord”, declara el.

”Mai este încă multă muncă de făcut, mai rămâne de obţinut aprobarea. Însă credem că suntem foarte aproape”, sublinia el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.