Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, preconizează că Doald Trump va face tot posibilul să amâne scrutinul, pentru a-şi păstra şansele de a obţine o victorie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţineţi minte ce vă spun. Eu cred că el (Trump) va încerca să amâne alegerile într-un fel sau altul, să găsească motive pentru care ele nu pot avea loc”, a declarat Joe Biden joi, la o strângere de fonduri online.

Fostul vicepreşedinte american, în vârstă de 77 de ani, crede că acesta este ”singurul mod în care el (Trump) crede că poate câştiga”.

Odată cu pandemia covid-19 - soldată cu 50.000 de morţi şi 26,4 milioane de noi şomeri în Statele Unite - drumul către victorie pare mai dificil decât prevedea Donald Trump, care putea conta până acum pe rezultate economice bune şi pe o bază electorală loială.

Subliniind recenta ameninţare a lui Trump de a se opune prin veto unei finanţări de urgenţă a Poştei americane, Biden vede în acest lucru un exemplu al faptului că locatarul Casei Albe intenţionează ”să facă tot ceea ce poate pentru a face votul foarte dificil”.

În Statele Unite, alegătorii care nu se pot duce la urne îşi pot trimite buletinul sau îl pot depune înainte sau după data scrutinului, ceea ce ar putea permite evitarea răspândirii noului coronavirus.

Însă Trump consideră că aceste metode cresc riscul unei fraude.

Din cauza epidemiei convid-19, zeci de state americane şi-au amânat alegerile primare, care stabilesc în mod oficial candidatul democrat în alegerile prezidenţiale.

Donald Trump, în vârstă de 73 de ani, participă de la Casa Albă, zilnic, la conferinţe de presă despre evoluţia pandemiei, pe care le transformă, îl acuză opozanţii săi, în mitinguri de campanie, în care îşi uneşte baza şi îşi atacă rivalii închişi acasă, ca Joe Biden, pe care-l cataloghează drept un ”tip adormit”.

”Avem un tip adormit în subsolul casei sale (...) care nu vrea să dezbată din cauza covid-19”, a tunat Trump joi.

”Abia aştept să dezbat cu Donald Trump”, i-a replicat Biden. ”Sunt pregătit pentru dezbatere: Zoom, Skype, Slack, (Google) Hangouts sau în persoană. Când vrea el, unde vrea el!”.

El a ţinut să pună punctul pe ”i”.

Întrebat - la această reuniune de strângere de fonduri, organizată prin Zoom din cauza noului coronavirus - despre zvonuri potrivit cărora nu ar dori să ia parte la o dezbatere, candidatul democrat şi-a exprimat hotărârea de a lupta.

”Glumiţi?”, a spus el, ”abia aştept să dezbat cu Donald Trump. Sunt pregătit pentru dezbatere: Zoom, Skype, Slack, (Google) Hangouts sau în persoană. Când vrea el, unde vrea el!”.

Trump a declarat în ultima sa conferinţă de presă pe tema covid-19 că nu este la curent cu ultimele declaraţii ale celui pe care-l numeşte ”Joe adormitul”.

”M-am uitat la nişte interviuri şi abia aştept (să-l înfrunt). Însă ei îl ţin la adăpost de noul coronavirus”,a spus Trimp. ”Nu prea mişcă”, a ironizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.