Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat că nu ar fi încercat să discute cu Volodimir Zelenski dacă ar fi fost în continuare în fruntea guvernului, el considerându-l pe liderul de la Kiev vinovat de războiul din Ucraina, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, s-a lăudat deseori cu prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin. În septembrie 2022, el a afirmat chiar că Putin a fost “împins către război” şi voia să instaleze “oameni decenţi” la conducere la Kiev.

Liderul partidului Forza Italia a vorbit, duminică, în contextul în care premierul italian Giorgia Meloni a acuzat recent Franţa că pune în pericol unitatea UE cu privire la Ucraina, organizând un dineu franco-german cu Zelenski invitat, fără alţi aliaţi europeni.

“Nu aş fi mers niciodată să vorbesc cu Zelenski pentru că asistăm la devastarea ţării sale şi uciderea soldaţilor săi şi civililor”, a spus Berlusconi.

El a precizat că dacă Zelenski ar fi încetat să atace cele două republici separatiste diin Donbas nu ar fi avut loc un război. “Aşa că judec foarte, foarte negativ comportamentul acestui domn”, a afiirmat Silvio Berlusconi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.