Guvernul german îi cere emisarului chinez Li Hui ”să exercite presiuni” asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi retragă trupele din Ucraina, anunţă vineri un purtător de cuvânt al Ministerului german de externe, Christian Wagner, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisarul chinez, care se află de o săptămână într-un turneu european şi care era aşteptat vineri la Moscova, a fost primit miercuri la Berlin de către secretarul de stat Andreas Michaelis.

”Discuţii despre războiul de agresiune rus împotriva Ucrainei s-a aflat în centrul acestei întâlniri intensive”, a anunţat într-o conferinţă de presă obişnuită Christian Wagner.

”China, în calitate de mebru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea specială de a juca un rol constructiv în favoarea păcii şi securităţii în lume”, a subliniat el.

Berlinul ”va susţine Ucraina atât timp cât va fi necesar” împotriva Rusiei, a dat el asigurări.

”Germania a cerut Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei, pentru ca ea să-şi înceteze imediat atacul şi să se retragă complet din Ucraina”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

”China trebuie să-şi folosească toată influenţa asupra Rusiei pentru a pune capăt retoricii sale nucleare iresponsabile şi să împiedice orice escaladare”, a îndemnat Christian Wagner.

”Secretarul de stat (german Andreas Michaelis) şi-a exprimat aşteptarea ca Chna să desemneze şi să condamne în mod clar agresiunea Rusiei şi să se abţină să susţină (livrări de) armament”, a subliniat Christian Wagner.

”Cele două părţi au convenit să continue să discute despre războiul de agresiune rus împotriva Ucrainei”, a mai anunţat el.

Li Hui, cvare a fost ambasadorul Chinei în Rusia, efectuează un turneu în Europa de o săptămână.

El a vizitat timp de două zile Kievul, timp de o zi a efectuat o vizită în Polonia, marţi a efectuat o vizită în Franţa, miercuri în Germania, iar vineri Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.