”Ameninţarea” unui al doilea val de infectări cu covid-19 este ”reală”, a avertizat luni ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, care îşi îndeamnă compatrioţii aflaţi în concediu în Baleare să respecte gesturile-barieră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jens Spahn şi-a manifestat îngrijorarea mai ales faţă de situaţia de pe Insula spaniolă Majorca, principalul arhipelag din Baleare, un loc de vilegiatură preferat de germani, care-l numesc ”al 17-lea land” al Germaniei, care are 17 landuri.

Germanii reprezintă 27% dintre personele aflate în vacanţă în Baleare, un arhipelag în care turismul reprezintă 35% din PIB.

”Imagini pe care le-am văzut în acest weekend pe insula preferată a germanilor, Majorca, mă îngrijorează”, a declarat Jens Spahn într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Institutul german Robert Koch de supraveghere epidemiologică.

”Trebuie să fim foarte atenţi ca Balearele să nu devină un al doilea Ischgl”, o staţiune de schi din Austria, care a fost în această irană un important focar de contaminare cu covid-19, a avertizat ministrul.

Mai multe înregitrări video surprind turişti germani sau britanici care petrec în mod zgomotos pe străzile Majorcăi, fără să poarte mască şi fără să respcte vreo distanţă de precauţie.

”Ameninţarea unui al doilea val este reală”, apreciază Jens Spahn, care se teme de o nouă creştere a cazurilor în Germania, la întoarcerea turiştilor germani din vacanţe din Europa.

Germania înregistra luni 198.963 de contaminări cu noul coronavirus - cu 159 mai multe în 24 de ore - şi 9.064 de decese din cauza covid-19 - cu unul în plus în 24 de ore -, potrivit Institutului Robert Koch.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.