O beretă verde, sergentul Duke Webb din cadrul Forţelor speciale americane, a fost inculpat cu privire la uciderea a trei persoane într-un atac armat, în acest weekend, într-o sală de popice din Illinois, a anunţat procurorul acestui stat din nordul Americii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte trei persoane au fost rănite, după ce atacatorul a deschis focul, sâmbătă seara, la sala de popice Don Carter Lanes din Rockford.

Duke Webb, în vârstă de 37 de ani, a fost inculpat de trei omoruri şi trei tentative de omor şi a fost încarcerat, a anunţat într-o conferinţă de presă procurorul J. Hanley.

Bereta verde - un militar decorat - face parte din al 7-lea Grup al Forţelor speciale din cadrul armatei americane, cu sediul în Florida, şi a efetuat patru misiuni în Afganistan.

Cele trei persoane ucise sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 65 şi 73 de ani, a precizat procurorul.

O fată în vârstă de 16 ani, un adolescent în vârstă de 14 ani şi un bărbat în vârstă de 62 de ani au fost răniţi, iar ultimii doi se aflau în stare critică.

”Acuzatul a recunoscut tirurile şi le-a permis anchetatorilor să găsească armele pe care le-a folosit”, a declarat Hanley.

Două arme au fost recuperate la faţa locului.

Webb se afla în permisie şi şi-a vizitat familia.

El urmează să compară din nou în justiţie la 16 februarie şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, în cazul în care este găsit vinovat.

Un sergent în Forţele speciale, Duke Webb a revenit din ultima sa misiune în Afganistan în iulie, scrie presa americană.

Avocatul său declară, potrivit presei, că tânărul ar suferi de o tulburare de stres posttraumatic (PTSD), însă acest lucru este necesar să fie confirmatîntr-un examen medical.

General-maiorul John Brennan, comandantul Comandamentului 1 al Forţelor speciale (Aeropurtat), a denunţat un act ”odios, absolut nereprezentativ pentru Forţele speciale”.

”Acţiunile descrise (...) sunt şocante şi nu au nicio legătură cu cei 12 ani de serviciu onorabil al lui Webb”, a declarat Brennan ziarului The New York Times.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.