Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, se întâlneşte luni cu Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, la Bruxelles, a informat biroul premierului într-un comunicat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În comunicat este precizat că întâlnirea a fost stabilită săptămâna trecută şi că are ca temă problemele regionale, fără să fie oferite mai multe detalii.

Pompeo este un critic al programului nuclear al Iranului iar sâmbătă a condamnat Teheranul pentru un test recent cu rachete balistice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Iranul a anunţat că va continua testele nucleare pentru a-şi construi apărarea şi a negat că acest lucru încalcă rezoluţiile ONU, în ciuda protestelor SUA.

Netanyahu foloseşte astfel de întâlniri cu oficiali internaţionali pentru a-şi susţine planul de a restricţiona programul nuclear al Iranului. De asemenea, Israelul consideră ca fiind ameninţări regionale acţiunile Iranului de a-şi stabili baze militare în Siria.

Netanyahu participă alături de şeful serviciilor secrete israeliene Mossad, consilierul pe securitate naţională şi consilierul său militar, se arată în comunicat.

Pe plan intern, Netanyahu trece printr-o perioadă dificilă, poliţia din Israel recomandând punerea sa sub acuzare şi a soţiei sale, Sara, pentru fraudă şi dare de mită. Ei sunt suspectaţi că au făcut favoruri firmei de telecomunicaţii Bezeq la schimb cu o atitudine pozitivă în media pentru cei doi. Procurorul general al Israelului va trebui să decidă acum dacă îl va pune sub acuzare.

În februarie, poliţia a recomandat punerea sub acuzare a lui Netanyahu în alte două investigaţii de corupţie. Netanyahu neagă toate acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.