Actorul Benedict Cumberbatch a declarat, duminică, pe covorul roşu înainte de Premiile Bafta, eveniment care are loc la Londra, că vrea să participe la programul guvernamental “Case pentru Ucraina”, prin care britanici primesc în casele lor refugiaţi ucraineni, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cumberbatch, care este nominalizat la categoria “Cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul din “The Power of the Dog”, a făcut un apel pentru ca ucrainenii să fie ajutaţi. El a purtat o insignă în culorile drapelului Ucrainei.

“Este un moment şocant ca să fii european, la distanţă de un zbor de două ore şi jumătate de Ucraina. Trebuie cu toţii să facem mai mult decât să purtăm o insignă. Trebuie să donăm, trebuie să punem presiune pe politicieni să continue să creeze un refugiu aici pentru oamenii care suferă. Toată lumea trebuie să facă tot ce poate... a fost un număr record de oameni care s-au oferit să primească oameni în casele lor, sper să fiu şi eu parte din asta”, a spus actorul.

Cei care doresc să participe la programul “Case pentru Ucraina” se pot înregistra începând de luni. Gospodăriile care găzduiescu un refugiat ucraianean timp de şase luni vor primi 350 de lire sterline pe lună de la guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.