Trupul neînsufleţit al lui Jurgen Conings, instructor militar simpatizant al extremei drepte, care era înarmat şi considerat periculos şi era căutat din luna mai, a fost găsit, într-o zonă de pădure a Belgiei, în apropierea frontierei cu Olanda, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conings, care avea 46 de ani, se afla pe  o listă de persoane suspectate de extremism şi a ameninţat mai mulţi oameni, inclusiv pe expertul care a condus campania Belgiei împotriva covid-19. Bărbatul era căutat de aproximativ o lună, iar în căutări au fost implicaţi sute de poliţişti.

Potrivit procurorilor, există indicii că bărbatul, care a dispărut la 17 mai, s-a sinucis prin împuşcare. Cadavrul a fost găsit duminică, în Parcul Naţional Hoge Kempen, de către primarul oraşului Maaseik, care trecea prin zonă cu bicicleta şi a simţit un miros puternic venit de la trupul neînsufleţit.

Virusologul Marc Van Ranst, care a condus campania Belgiei împotriva covid-19, a  trebuit să fie dus, împreună cu familia sa, într-un loc sigur după ce Conings a dispărut. “Este în special o uşurare pentru fiul meu faptul că a fost găsit. Sunt de puţin mai mult de o lună în locul sigur în care am fost plasat. Iar astăzi este ziua mea. Sper să revin curând la viaţa normală”, a declarat Van Ranst.

El a postat şi pe Twitter un mesaj: “Gândurile mele se îndreaptă către rudele şi copiii lui Jurgen Conings. Pentru ei sunt veşti foarte triste, pentru că au pierdut un tată, o rudă sau un prieten”.

Luna trecută, maşina bărbatului căutat a fost găsită şi în vehicul s-au descoperit patru lansatoare antitanc şi muniţie. Conings ar fi lăsat scrisori înainte de a dispărea, în care ar fi scris că nu mai poate trăi într-o societate în care “politicienii şi virusologii ne-au luat totul”.

La 21 mai, guvernul belgian s-a angajat să înăsprească reglementările privind accesul militarilor la armament, în contextul polemicii cu privire la nesupravegherea lui Jurgen Conings.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.