Belarusul, un aliat al Moscovei, acuză joi un elicopter polonez de încălcarea în două rânduri a frontierei, după un incident similar la 1 septembrie, când un elicopter militar polonez de tip Mi-24 a efectuat o mică incursiune acuză Minskul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 15.20 (şi ora României), aparatul a trecut frontiera Belarusului pe o distanţă de un kilometru şi jumătate. La (ora locală) 16.22 (şi ora României), elicopterul a încălcat din nou frontiera de stat, şi a pătruns 300 de metri” în Belarus, acuză într-o postare pe Telegram Ministerul belarus al Apărării.

Ministerul anunţă că ”pregătesşte o notă (de protest) în acest sens”, în cooperare cu Ministerul belarus de Externe.

Un incident asemănător a avut loc la frontiera dintre cele două ţări la 1 septembrie, când un elicopter militar polonez de tip Mi-24 a făcut o scurtă incursiune, acuză Minskul.

Tensiunile dintre Belarus, o ţară aliată Rusiei, şi Polonia, un stat membru NATO, au crescut puternic după invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, şi criza cu Occidentul.

Autorităţile de la Minsk şi Varşovia se acuză reciproc cu regularitate de provocări militare.

Polonia este îngrijorată de prezenţa unor combatanţi din gruparea paramilitară rusă Wagner în Belarus şi acuză Minskul de faptul că acuză migranţi să treacă frontiera ilegal, cu scopul e a destabiliza statele membre ale Uniunii Europene (UE) vecine.

Minskul dă asigurări, la rândul său, că acste state membre UE tratează în mod brutal şi degradant migranţii care încearcă să le treacă frontierele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.