O deflagraţie puternică a zguduit marţi capitala libaneză, iar publicaţiile locale din Beirut au difuzat imagini cu persoane prinse sub dărâmături, mulţi fiind răniţi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două explozii puternice au zguduit marţi capitala libaneză Beirut, care au spulberat geamurile mai multor clădiri din oraş, potrivit corespondenţilor AFP aflaţi al faţa locului. 

Crucea Roşie libaneză afirmă că sunt sute de răniţi. Ministerul Sănătăţii a confirmat un bilanţ grav uman şi material, fără a indica cifre. 

Potrivit CNN, sursa exploziei a fost un incendiu puternic la un depozit de artificii, în apropiere de portul din Beirut, conform agenţiei de stat locale.

Multe clădiri au fost avariate de explozie, inclusiv sediul fostului premier Saad Hariri şi biroul CNN, pagubele ajungând până la 10 kilometri, au declarat unii martori, iar imaginile făcute publice pe internet arată cum maşinile au fost răsturnate. 

Un nor roşu de fum s-a întins deasupra Beirutului, în timp ce pompierii au ajuns la faţa locului. 

O femeie care locuieşte la câţiva kilometri depărtare de locul exploziei a declarat că geamurile i-au fost sparte. "Am crezut că este vorba despre un cutremur", a afirmat Rania Masri pentru CNN. "Apartamentul s-a mişcat pe orizontală şi dintr-odată am simţit o explozie şi toate uşile şi ferestrele au fost sparte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.