Guvernul chinez l-a demis joi pe Zhang Xiaoming din funcţia de director al Biroului cu Afaceri din Hong Kong şi Macao, unul dintre oficialii de cel mai înalt rang revocat din funcţie în urma valului contestării, uneori volent, care a cuprins din iunie fosta colonie britanică, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul chinez al Resurselor Umane a anunţat într-un comunicat că Zhang Xiaoming a fost înlocuit cu Xia Baolong, adjunctul preşedintelui Xi Jinping pe când acesta deţinea funcţia de secretar general Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) în provincia Zhejiang în perioada 2003-2007.

Beijingul face acest anunţ la cinci săptămâni după ce l-a înlocuit pe reprezentantul său în Biroul de Legătură de la Hong Kong.

Zhang Xiaoming a fost numit adjunct al directorului Biroului, a anunţat Guvernul chinez.

Xia Baolong era preşedintele Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), o Cameră legislativă însărcinată să consilieze regimul comunist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.