China acuză Statele Unite de defăimare după inculparea a doi chinezi cu privire la atacuri informatice vizând întreprinderi angajate în cercetarea unuivaccin împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul chinez este un apărător fervent al securităţii cibernetice şi s-a opus întotdeauna atacurilor cibernetice”, a dat asigurări în faţa presei un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

Beijingul îndeamnă Washingtonul ”să înceteze imediat calomniile şi defăimarea” Chinei, a subliniat el.

Pe de altă parte, Beijingul i-a avertizat miercuri pe studenţii chinezi din Statele Unite cu privire la faptul că pot face obiectul unor ”interogatorii arbitrare”, după închiderea Consulatului Chinei la Houston, în Texas.

”Recent, forţele de ordine şi-au intensificat interogatriile arbitrare, hărţuirea, confiscarea unor bunuri personale şi arestarea unor studenţi chinezi în Statele Unite”, a avertizat miercuri, într-un scurt comunicat, Ministerul chinez de Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.