Beate Zschäpe, unica supravieţuitoare a unei grupări neonaziste, a fost condamnată miercuri, de un tribunal german, la închisoare pe viaţă, din cauza participării sale la zece asasinate rasiste, un caz neobişnuit care a şocat profund Germania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul din Munchen a privat-o de asemenea pe acuzată, în vârstă de 43 de ani, unica supravieţuitoare a unui trio intitulat ”Clandestinitate Naţional-Socialistă” (NSU), de posibilitatea de a cere să fie eliberată condiţionat timp de 15 ani, din cauza ”gravităţii deosebite” a ”vinei” sale.

Beate Zschäpe era judecată din mai 2013 de un tribunal din Munchen cu privire la uciderea a opt turci sau persoane de origine turcă, a unui grec şi a unei poliţiste germane - ucişi în perioada 2000-2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.