O predare a unor ostatici, sâmbătă seara, a fost amânată, din cauză că Israelul încalcă un acord umanitar prin împiedicarea unor camioane să intre în nordul Fâşiei Gaza, aşa cum s-a convenit, declară un oficial de rang înalt BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a permis ca doar trei camioane - din 100 - să intre în nordul enclavei, declară el.

Israelul a încălcat şi acordul armistiţiului prin survolarea părţii de sud a Fâşiei Gaza cu drone, acuză el.

El acuză Israelul de faptul că a schimbat în mod semnificativ lista cu deţinuţi palestinieni care urmau să fie eliberaţi sâmbătă,

Armata israeliană a ucis doi palestinieni la Beit Hanoun, în Fâşia Gaza, într-o zonă în care palestinienii au permisiunean să se mute.

Israelul neagă aceste acuzaţii.

Eliberarea unui al doilea grup de ostatici israelieni sâmbătă, în a doua zi a unui armistiţiu de patru zile, a dost amânată.

BBC scrie că este neclar cât timp va dura această amânare.

Vineri, Hamas a eliberat 24 de ostatici - 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez -, iar Israelul a eliberat 39 de deţinuţi palestinieni din închisoeri israeliene.

Urma ca aceste schimb să se repete sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.