O delegaţie din Qatar se află în Israel şi negociază în vederea unei eventuale prelungiri a acordului Israelului cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, declară o sursă diplomatică BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un armistiţiu de patru zile, mediat de Qatar, a început vineri.

În timpul acestui armistiţiu, Hamasul urmează să elibereze 50 de ostatici pe cere-i ţine în Fâşia Gaza, în schimbul eliberării a 150 de deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Acordul poate fi prelungit cu cinci zile, în care să fie eliberaţi ostatici şi deţinuţi.

Sursa citată de corespindentul BBC la Ierusalim, Tom Bateman, apreciază că există o dinamică creată de actualul armistiţiu de patru zile.

Din delegaţia din Qatar face parte o echipă operaţională care se coordonează atât cu părţile beligerante pe teren, cât şi cu oficiali care negociază o prelungire a armistiţiului, potrivit acestei surse.

Sursa citată consideră că schombul de ostatici şi deţinuţi prevăzut sâmbătă urmează să aibă loc, în pofida unei întârzieri.

Reuters scrie, citând o sursă oficială din Qatar, că echipa operaţională s-a coordonat cu autorităţile israeliene pentru a se asigura că armistiţiul şi eliberarea ostaticilor şi deţinuţilor continuă fără incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.