Favoritul la învestitura republicană, Donald Trump, şi-a anulat un miting electoral la Chicago, vineri, după ce o manifestaţie împotriva sa, organizată la intrare, a degenerat în ciocniri violente, relatează ABC News..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de protestatari s-au strâns la Universitatea Illinois, din Chicago, cu câteva ore înainte de începerea mitingului electoral. Ei au fluturat drapele şi au scandat sloganuri anti-candidatul la învestitură.  Unii manifestanţi şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders.

Bătăile au izbucnit atunci când unii susţinători ai lui Trump au încercat să smulgă steagurile fluturate de manifestanţi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un protestatar a fost îndepărtat cu forţa de pe scenă de un agent al Secret Service.

Bătăile au continuat şi în faţa Universităţii, iar imagini filmate din elicopter au arătat scene de haos, în timp ce poliţia încerca să controleze mulţimea.

Echipa de campanie a lui Trump a anunţat, într-un comunicat, că acesta a decis să anuleze evenimentul după o discuţie cu Poliţia. “Trump tocmai a ajuns la Chicago şi, după ce s-a întâlnit cu foeţele de ordine, a stabilit că, pentru siguranţa zecilor de mii de oameni care s-au strâns în şi în jurul  clădirii, mitingul din această seară (vineri – n.r.) va fi amânat pentru o dată ulterioară”, se arată în comunicat.

“Vă mulţumim şi mergeţi în pace”, au adăugat reprezentanţii lui Trump.

Însă un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din Chicago a declarat că autorităţile nu au fost consultate în această privinţă.

Într-o declaraţie pentru Fox News, după incidente, Trump a negat că ar încuraja ura prin discursurile sale sau că a alimentat vreodată diviziunile.  “Reprezint un grup mare de oameni care au multă ură. Este multă ură de ambele părţi”, a subliniat el.

“Cred că am făcut un lucru foarte bun, cred că a fost o decizile inteligentă”, a adăugat el, referindu-se la decizia de a anula mitingul.

Angajaţii Universităţii Illinois au înaintat anterior o petiţie către administratori pentru a anula mitingul, temându-se că va crea “un mediu ostil şi periculos din punct de vedere fizic” pentru studenţi.

În cursul zilei de vineri, 32 de oameni au fost arestaţi în urma unor proteste la un miting al lui Trump de la St. Louis, Missouri. Favoritul la învestitura republicană a fost întrerupt în repetate rânduri de manifestanţi, care l-au numit “o ruşine”.

Ciocnirile de vineri au avut loc a doua zi după ce un susţinător al lui Trump a fost pus sub acuzare pentru că a atacat un protestatar la un miting electoral din Carolina de Nord. Miliardarul a declarat că acţiunile susţinătorului său au fost “adecvate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.